Új Világ Egyesület

Csak akkor lélegzünk szabadon, ha egy rajtunk kívül álló közös cél köt össze bennünket; ilyenkor ráeszmélünk, hogy szeretni nem annyit jelent, mint egymás szemébe nézni, hanem azt jelenti: együtt nézni ugyanabba az irányba!

Szabadidős tevékenység szervezése hátrányos helyzetű és beteg gyerekeknek

Évek óta tart az a rendezvénysorozatunk, melyen egész napos program keretében olyan helyekre visszük a gyermekeket, ahová egyébként a család anyagi és egyéb körülményei miatt nincs lehetőségük. A programok kéthavonta ismétlődnek, 100 résztvevőel. Ez szülőket is jelent, mert a beteg (pl. mozgáskorlátozott, autista, értelmi fogyatékos) gyermekekhez a szülők eljönnek kísérőnek. A rendezvények a következők: tropicáriumi látogatás, mozi, kirándulások, túrák, sport események, állatkert, cirkusz, stb. Éttermi vacsoráztatás szponzorok támogatásával. (A rendezvény napján a résztvevőknek egész napra élelmet biztosítunk).

Előadássorozat:

Fiataloknak egészséges életmóddal kapcsolatos előadások szervezése, beszélgetések lebonyolítása, melynek témája a drogmegelőzés, a dohányzás ártalmai, a tinédzserkor különböző velejárói (menstruáció, biztonságos szex).  A tinédzser korú gyerekeknek havi szinten tartunk olyan előadásokat, mely a bűnmegelőzésről és a kábítószer fogyasztás káros hatásairól szólnak.

Információs központ:

2007 szeptemberétől az Egyesület III. kerületi székhelyén és nagyobb látogatottság esetén egy bérelt helyiségben, tanácsadó központ és információs hálózat működik.

Ennek keretein belül a szülőknek, főiskolai hallgatóknak, közép- és általános iskolába járó diákoknak segítettünk számos probléma megoldásában. (pl: középiskola választás, különböző pályázati anyag felkutatása és megírása, gyermeknevelési tanácsadás, stb.)

Az utóbbi időben az a tendencia erősödik, hog a szülőknek is egyre inkább segítünk életvezetési tanácsadással, szinte napi szinten. E téren egyre kézzelfoghatóbb eredmnyeket érünk el.

Közvélemény formálása

Többször adtunk nyilatkozatot televízióban(pl. az RTL klubon), felhívásokat tettünk közzé (pl. a Rádió C-ben) helyzetelemzést adva illetve támogatókat felkutatva. Az Óbuda Újságban és a Nők Lapjában is megjelent az egyesület tevékenységéről egy pár cikk. Folyamatos együttműködésünk van a Független Médiaközponttal, akik az eseményeinkről rendszeresen filmet készítenek és mutatnak be a leglátogatottabb, főként roma fiatalok által üzemeltetett online oldalon a sosinet.hu-n.

Tanulmánykészítés

Fiatal újságírók segédletével nem reprezentatív felmérést végeztünk arról, hogyan állnak a Magyarországon élő roma emberekhez a nem roma származású emberek. Két régióban (III. kerület és VIII. kerület), általános iskolát, középiskolát végzett és diplomás fiatalok között mértük fel a helyzetet.

Jövőbeni tervek:

Be szeretnénk vezetni a számítógép és idegennyelv oktatást is, amely igen nagy segítséget nyújtana a szociálisan hátrányos helyzetbeb lévő gyermekeknek és fiataloknak az iskolai felzárkózásban. Szükségünk lenne, laptopokra és egy olyan angol tanárra, aki szívesen foglalkozna pár órában ezekkel a gyermekekkel.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 16
Tegnapi: 6
Heti: 22
Havi: 565
Össz.: 36 796

Látogatottság növelés
Oldal: Tevékenységünk
Új Világ Egyesület - © 2008 - 2024 - ujvilagegyesulet.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen adja a tárhelyet, és minden szolgáltatása a jövőben is ingyen ...

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »